Etiket: algoritma

  • Zayıf İçerikleri Tespit Etmek

    Zayıf İçerikleri Tespit Etmek

    Zayıf İçerikleri Tespit Etmek

    Arama motorları, sürekli olarak yeni içeriği bulup dizine ekleyerek web sitesini tarar. Web yöneticileri sürekli olarak rakiplerini atlamak, arama motorlarına web sitelerini yeniden ziyaret etmek ve kullanıcılarını meşgul etmek için daha fazla neden sağlamak için yeni içerikler oluşturmaya çalışmaktadırlar.

    Zayıf İçerik Nedir?

    Zayıf içeriği kullanıcıya katma değeri çok az olan veya hiç olmayan içerik olarak tanımlayabiliriz. Yinelenen içerikler, otomatik oluşturulmuş içerikler, bazı spinlenmiş içerikler zayıf içerik türlerine verilebilecek örneklerdendir. Yukarıdaki içerik türlerinde oluşturulmasa dahi kullanıcının sorgusuna yanıt veremeyen içerikler de zayıf içerik kapsamına girmektedir. İçerikleri uzun tutmak, kelime sayısını uzun tutmak içeriğin kaliteli olduğunu göstermemektedir. Panda ve Hummengbird güncellemeleri ile Google içerikte kaliteyi daha fazla ölçmeye başlamıştır.

    Zayıf İçeriğin Web Sitesine Zararı Nelerdir?

    Google, web sitenizde spam seviyesinde zayıf içerik tespit ettiği zaman ceza verebilmektedir. Bu cezalardan birisi de De-Index cezasıdır. Search Console üzerinden size mesaj gönderilmesiyle beraber indexlerinizde ve trafiğiniz sorun olduğunu görürsünüz. Ayrıca zayıf içerikleri taramak için bütçe harcayan Google kaliteli içeriklerinizi taramadığı sürece sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden zayıf içeriklerinizi birleştirme veya indexten kaldırabilirsiniz.

    Zayıf İçeriğe Neden Olacak Durumlar

    Özelikle e-ticaret sitelerinde sonuçları daraltmak için yapılan filtrelemeler farklı url adreslerinde açılmaktadır. Bu durum tarama bütçesini de tüketirken aynı zamanda zayıf içerik üretimine neden olmaktadır. Bu durumu canonical etiketi ile çözebilirsiniz.

    Site içerisinde arama sonuç sayfaları zayıf içerik barındıran web siteleri oluşturabilmektedir. Arama sorgusu ile alakalı sayfaları ilişkilendirerek getirmek veya arama sonuçlarını indexe gizlemek çözüm olabilmektedir.

    Www vs non-www adreslerin ikisininde Google’da indexe açık olması da kopya içerikten ötürü zayıf içerik oluşturmaktadır. 301 yönlendirme yapılarak bu işlemi çözebiliriz.

    HTTP ve HTTPS sayfalarının ikisinin de açık olması yinelenen içerikten ötürü zayıf içeriğe olanak sağlamaktadır. 301 yönlendirme yapılarak sorun çözülebilir.

    AMP kullandığınız web sitelerinde canonical belirterek mobil ile AMP sayfanın ayrı olduğunu Google’a bildirmezseniz kopya içerikten zayıf içeriğe düşebilirsiniz.

    Zayıf İçerik SEO İçin Neden Kötüdür?

    Bir web sitesinin genel kalitesini düşürür

    Yeni başlayanlar için, Google tek bir web sayfasının kalitesini değerlendirirken, göz önünde bulundurulan şeylerden bir diğeri de, aynı web sitesinden, dizine kaç kaliteli sayfanın dahil edilmiş olmasıdır. Bu nedenle, çok sayıda zayıf içerikli sayfa içeren bir web sitesine sahip olmak, sayfa sıralamanızı düşürmekle beraber Google’ın size güvenini azaltmaktadır.

    İçerik Kraldır

    İkincisi, Google’da üst sıralarda yer almak için , arama amacını karşılayan harika içeriklere sahip olmanız gerekir . Bundan daha az olan herhangi bir şey, Google’ın ilk sayfasına yakın herhangi bir yere ulaşmaz, hangi hilelerin algoritmalarını aldatmaya çalıştığınız önemli değildir.

  • HTTPS ve İlk Sayfalara Etkisi

    HTTPS ve İlk Sayfalara Etkisi

     

    HTTPS ve İlk Sayfalara Etkisi

    2017 yılında MozCast ve farklı kanalların yaptığı araştırmayla 10.000 adet anahtar kelime temel alınarak, Google birinci sayfa sonuçlarının %30’unun güvenli yani HTTPS iken son aylarda bu oranın %50’ye çıktığı belirtildi. Web sitelerin üzerindeki etkisi ve önemi giderek artış gösteren HTTPS kullanımı, büyük bir hızla artış göstermeye devam etmektedir. Bu sefer bu artışın kaynağı Google, güncellemeler ya da algoritma değişikliği değil, web site sahipleri olarak karşımıza çıkıyor. Düzenli olarak web siteleri HTTPS kullanımına geçerek, güvenli site anlayışına katkıda bulundular.

     

    algoritma, Google, HTTPS, Netscape, seo, SSL sertifikaları
    HTTPS kullanımı, büyük bir hızla artış göstermeye devam etmektedir. Bu sefer bu artışın kaynağı Google, güncellemeler ya da algoritma değişikliği değil, web site sahipleri olarak karşımıza çıkıyor.

     

    Google, HTTP olarak devam eden sitelere herhangi bir ceza uygulamadığını ya da HTTPS olarak devam eden sitelere de herhangi bir ödül uyguladığını söylemese de dolaylı olarak internet kullanıcılarını etkilemeyi başarmaktadır. Buna en güzel örneği, HTTP web sitelerine girmeye çalışan kullanıcılara güvenli olmayan sitelere yani verileri toplama ihtimali olduğunu belirterek sayfalara karşı uyarmaktadır. HTTPS kullanımı arttıkça çoğu site sahibi, üzerinde URL’lerini güncelleme baskısı hissetmektedirler.

    HTTPS Kullanımına Olanak Veren SSL Sertifikaları Nedir?

    SSL, network üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. SSL sertifikaları, internet sitesi ve sunucu arasında veri transfer işlemi gerçekleştirildiğinde, verilerin şifrelenmesi vasıtasıyla söz konusu web sitelerin güvenli olması sağlanmaktadır. SSL sertifikaları sundukları garantiye, destek hizmetine ve ek özelliklere göre farklılık arz etmektedirler. Temelde tüm sertifikaların sağladığı teknik kazanım aynı olmaktadır. SSL sertifikalarını ihtiyaçlarınıza göre belirlemeniz daha faydalı olacaktır.

    2018 Yılı İtibariyle Google ve HTTPS Web Siteleri Arasındaki İlişki Nasıl İlerleyecek?

    Bu konuda Google tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, konu üzerine algoritma çalışması yapmadıklarını belirtiyorlar. Ama hepimiz biliyoruz ki, çoğu bilgi ve algoritma aktarılmadan bugüne geldik ve dolayısıyla Google’ın arka planda kesinlikle bir çalışma içerisinde olabileceğini söyleyebiliriz. Tahminimiz, bu yıl itibariyle giderek daha da fazla ivme kazanacak olan HTTPS kullanan web sitelerinin değeri artacak, ilk sayfalarda bu web sitelerinden başka siteler göremeyeceğiz. Henüz web sitenizi HTTPS yapmadıysanız,  hali hazırda fiyatları uygunken, en kısa süre içinde geçiş yapmanızı tavsiye ediyoruz. SEO açısından da sizleri yeteri kadar avantajlı hale getirip rakiplerinize fark atmanızda önemli bir rol oynayacaktır.