Etiket: nofollow

  • SEO için Olumsuz Faktör Dofollow

    SEO için Olumsuz Faktör Dofollow

    Sitenizin kurulumundan itibaren arama motorlarının gözünde bir yere gelip değer görmek için SEO kriterleri altında ne gerekiyorsa yapmaya hazırsınız. Bunların başında backlink inşasının geldiğini hepimiz biliyoruz. İşte bu noktada doğru yapılıp yapılmadığının veya spam olarak algılanıp algılanmadığının ayrımı çok iyi yapılmalıdır. Bu yüzden birçok kişinin aşina olduğu ama tam anlamıyla içeriklerinin ne anlama geldiği bilinmeyen Dofollow ve NoFollow kavramlarından bahsedelim. Sonra Dofollow için dikkat edilmesi gereken noktaları belirtelim.

    NoFollow ile başlayalım. Oluşturduğunuz bağlantıların arama motorları botları tarafından takip edilmemesini sağlayan link yapısıdır. Bu sayede pagerank değeri bir nevi kalitesi bilinmeyen sitelerin linki verildiğinde sitenize herhangi bir zararı olmayacaktır. Kendi sitenizin pagerank değeri de etkilenmeyecektir. Çoğunlukla arama motoru botları bu özelliğe dikkat etmektedir. Dolayısıyla bilmediğiniz sitelere link verirken NoFollow özelliğini kullanmanız her zaman iyi olacaktır. Dofollow ise tahmin edeceğiniz üzere, oluşturulan bağlantıların arama motoru botları tarafından takip edilmesine izin verildiği anlamına gelmektedir ki bu özellik için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. NoFollow için de aşağıda belirteceğimiz şekilde oluşturacağınız bağlantıyı ilgili siteye ekleyebilirsiniz.

    <a href=”http://www.siteadi.com/” rel=”nofollow”>Web Site Adı</a>

     

    Dofollow Yararlı mı, Zararlı mı?

     

    dofollow, google Sıralamasını etkileyen, nofollow, soyu etkileyen faktörler, seo, seo optimizasyonu
    Dofollow ise tahmin edeceğiniz üzere, oluşturulan bağlantıların arama motoru botları tarafından takip edilmesine izin verildiği anlamına gelmektedir ki bu özellik için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur

    NoFollow için bahsettiğimiz bağlantı şeklini Dofollow için oluşturmaya gerek yoktur. Bu tarz bir işlem yapmadan oluşturulan tüm bağlantılar, arama motorları tarafından Dofollow olarak anlaşılmaktadır. Son dönemde Google başta olmak üzere tüm arama motorları Dofollow şeklinde olan tüm backlinlerin yüzdesine, oranına bakarak siteyi değerlendirmekteler. Ve sitenize gelen linklerin çoğunluğu bu şekildeyse siteniz olumsuz etkilenerek sıralamalarda düşme yaşayacaklardır. Bununla birlikte NoFollow şeklinde oluşturduğunuz bağlantıların çeşitliliği ile sahip olduğunuz backlinkler sizi sıralamada daha üst sıralara çıkarma konusunda oldukça etkili olacaklardır.

    Sonuç olarak, Dofollow yaparken de NoFollow yaparken de link verilecek sitelerin kalite, pagerank değerleri oldukça önem taşımaktadır. Yapılacak Dofollow bağlantıların sayısı, kalitesi hem sizin sitenizin hem de bağlantı verilen sitenin değerini ya düşürecektir ya da yükseltecektir. Bu nedenle sitenizin SEO optimizasyonu ve başarısını dikkate alarak hareket etmenizde fayda olacaktır.

  • Firefox Search Status Eklenti Özellikleri

    Firefox Search Status Eklenti Özellikleri

     

    Firefox Search Status  Eklenti Özellikleri

    SEO dünyasında kullanılan teknikler, uygulamalar kadar webmasterlara kolaylık sağlayacak, detaylı analiz yaparak, daha sağlıklı değerlendirmeler yapacağı eklentiler de gerekmektedir. Hele ki kullandığımız tarayacılar, girdiğimiz web sitelerinden tutun, ne arıyoruz, nereden arıyoruz gibi çoğaltabileceğimiz birçok bilgiye ulaşabilmekteler. Birçok verinin analiziyle karşımıza çıkardıkları öneriler de zaman zaman dikkate değer oluyor. İşte webmasterların yoğunlukla kullandığı tarayıcı olan  Firefox tarafından oluşturulan Firefox Search Status eklentisi kullanıcılarına oldukça etkili sonuçlar verebilmektedir.

    Firefox Search Status eklentisini kurarak,  Firefox tarayacısı daha işlevsel hale gelecektir. Söz konusu eklentiyi kurduktan sonra, giriş yapacağınız sitelerin SEO kriterlerini oluşturan Google PageRank, Alexa rank, anahtar kelimeler, nofollow çıkışları, WHOIS bilgileri, robots bilgileri ve Meta tag bilgileri gibi birçok ve daha fazla bilgiyi çok detaylı olmak üzere rahatlıkla görebilir ve değerlendirebilirsiniz. Eklentinin kullanımına göz atacak olursak, istediğiniz bir siteye girdiğinizde,  tarayıcının sağ altında Pagerank Alexa araç çubuğunu göreceksiniz. Araç çubuğun üzerine fareyi getirdiğinizde öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri elde etmiş olacaksınız. Ayrıca araç çubuğundaki @ işaretine bir kere sol tıkladığınızda da bilgilerin güncellendiğini, sağ tıkladığınızda açılan menüden de, site hakkında çoğu detayın yer aldığını göreceksiniz.

    Firefox Search Status  ile Diğer Detaylar

    Firefox Search Status  eklentisinde, bahsettiğimiz menü de İngilizce olarak bazı bölümler de yer almaktadır. Bu detaylar hakkında da size kısaca bilgi verelim:

     

    alexa rank, firefox, firefox search status, google pagerank, meta tag, nofollow, whois
    SEO dünyasında kullanılan teknikler, uygulamalar kadar webmasterlara kolaylık sağlayacak, detaylı analiz yaparak, daha sağlıklı değerlendirmeler yapacağı eklentiler de gerekmektedir.

     

    • About Quirk SearchStatus : Eklentinin yapımcısı hakkında Bilgi
    • Options : StatusBar ayarları
    • Enable : StatusBar’da görünecek bilgilerin etkinleştirilmesi ( PageRank– Alexa Rank– Compete Rank– mozRank)
    • Highlight Nofollow Links : Girilen sitelerdeki nofollow linkleri görmenizi sağlar.
    • Link Report : Sitedeki linkler hakkında detaylı bilgiler
    • Meta Tags : Sitenin meta tagleri
    • Show other domains on IP : Domainin IP’sini kullanan diğer web sitelerin görüntülenmesi
    • Show in Archive.org : Girilen sitenin Archive.org’da kayıtlı olan sayfalarını görüntülenmesi.
    • Show Whois : Girdiğiniz sitenin whois bilgileri
    • Show robots.txt : Girilen sitenin robots.txt dosyasının görüntülenmesi
    • Show sitemap.xml : Girilen sitenin sitemap dosyasının görüntülenmesi
    • Show Keywords Density : Sitenin anahtar kelime yoğunluğunun görüntülenmesi
    • Highlight Keyword : Belirtilen anahtar kelimeler sitede renkli gösterilir.
    • Show Indexed Pages : Seçilen arama motorunda sitenin indexleri görüntülenmesi ( All-Google – Yahoo Site Explorer – MS Live)
    • Show Backward Links : Seçilen arama motorunda sitenin linklerinin görüntülenmesi ( Page -Page External Only– Domain– Domain External Only)