Etiket: Sitemap

  • Site Haritaları ve SEO: Tanıtım Kılavuzu

    Site Haritaları ve SEO: Tanıtım Kılavuzu

    SEO’nun “eski güzel günlerine” geri dönerken , birçok “SEO firması” “web sitenizi binlerce arama motoruna göndererek” oldukça iyi bir yaşam sürdüler . Bu, SEO nirvana’ya ulaşmanın hiç de sağlam bir taktiği / yöntemi olmamasına rağmen, bugünün SEO’su. içeriğimizi – tüm şekillerde, boyutlarda ve formlarda – arama motorlarında indekslenmiş olarak, kabiliyetimizden en iyi şekilde almamızı sağlamak için bize fırsatlar sunar.

    SEO ve bot görünürlüğünün tarama aşamasına gelince, genellikle arama motorlarında ne tuttuğumuzu robots.txt ve meta robots tag kullanımı yoluyla kontrol ederiz . Ancak aynı derecede önemli, arama motorlarını beslediğimiz içerik / URL’ler.

    Uzun zaman önce, en iyi uygulama, en azından tüm üst düzey sayfalarınız için bir HTML site haritası oluşturmak ve bu HTML site haritasını tüm site sayfalarının altbilgisine bağlamaktı. Bu, arama motorlarının sitenizdeki herhangi bir sayfadan bir site URL’si büfesi alabilmesini sağlar.

    Sonra birlikte XML site haritaları . Genişletilebilir İşaretleme Dili, arama motorları tarafından tercih edilen veri sindirim aracıdır.

     

    Elimizdeki bu araçla, bir site yöneticisi, arama motorları verilerini taramak istedikleri bir sitenin sayfalarına, sayfanın en son ne zaman güncellendiğine ilişkin bilgilerin yanı sıra, site içeriğinin önceliğine veya hiyerarşisine söyleyebiliyor / besleyebiliyor.

    Çeşitli içerik türleri için nasıl site haritası oluşturulacağının ilk adımlarını inceleyelim.

    Standart bir XML Site Haritası Oluşturma

    Aşağıda standart bir XML site haritası URL’si girişinin anatomisidir.

    <url>
    <loc> http://www.example.com/mypage </loc>
    <lastmod> 2019-10-10 </lastmod>
    <changefreq> aylık </changefreq>
    <priority> 1 </priority>
    < / url>

    Bu, tarama için istenen URL’lerin yanı sıra ek URL bilgileri hakkında bilgi sağlayabileceğiniz yukarıda belirtilen alanları gösterir.

    Bazı içerik yönetim sistemleri, dinamik veya otomatik oluşturulan site haritaları için işlevselliğe izin verir. Bu kolay mı? Evet. Hatasız mı Hayır. Bir dakika içinde bundan daha fazlası.

    CMS’nizle bir site haritası oluşturma işleviniz yoksa, sıfırdan bir XML site haritası oluşturmanız gerekir. Zaman yükü nedeniyle bunu manuel olarak yapmak istemezsiniz. Bu yüzden bunun için araçlar var.

    Çok sayıda XML site haritası üreteci var. Bazıları ücretsizdir, ancak site URL’lerinde genellikle bir tarama sınırı vardır, bu nedenle bu amaç yendi.

    En iyi site haritası üreteçlerine ödeme yapılır. Eğer site haritası nesil için kullanabileceğiniz bir oldukça basit bir araçtır Sitemap Writer Pro . 25 dolar değerinde.

    Başka araçlar kullanmayı seçerseniz, URL’lerin taranmasını gözden geçirmenize izin veren ve yinelenen URL’leri, dinamik parametreler, hariç tutulan URL’leri vb. Kolayca kaldırmanıza izin veren birini seçin. Unutmayın, sadece sayfaları Bir arama motorunun endeksleyip değer vermesini istediğiniz site.

    Site Haritanızı Nasıl Yükler ve Gönderirsiniz?

    Artık standart XML site haritası oluşturulduğundan, dosyayı sitenize yüklemeniz gerekir. Bu dosya /sitemap.xml gibi konuyla ilgili bir sayfa adlandırma kuralına sahip, doğrudan kök dışına yerleştirilmelidir.

    Bunu yaptıktan sonra, Google Web Yöneticisi Araçları’na gidin ve site haritasını gönderin:

    Ardından, Bing Web Yöneticisi Araçları ile de aynısını yapın :

    Evet, site haritasını sitenizde bulabilirler, ancak arama motorlarına bu bilgileri beslemek ve Google’a ve Bing’e dizin oluşturma sorunlarını bildirme yeteneği vermek akıllıcadır.

    Site Haritası Hataları Nasıl Bulunur?

    URL’lerinizi tercih edilen XML işaretlemesindeki en iyi arama motorlarına verdiniz, ancak içeriği nasıl dizine alıyorlar? Herhangi bir problemleri var mı? Bu bilgiyi doğrudan Web Yöneticisi Araçları hesaplarına sağlamanın harika bir özelliği , arama motorlarından ne tür bir şeyi yanlışlıkla kaçırdığınızı inceleyebilmenizdir.

    Google, inceleme için çok daha küçük miktarda veri sağlayan Bing ile karşılaştırıldığında çok daha iyi bir site haritası sorunu saydamlığı işi yaptı.

    Bu durumda, bir XML site haritası gönderdik ve site haritasındaki URL’lerin de robots.txt dosyasında yer aldığına dair bir hata aldık .

    Bu tür hata ve uyarı bilgilerine dikkat etmek önemlidir. XML site haritasını bile okuyamayabilirler. Ayrıca, robots.txt dosyasında yanlışlıkla hangi URL’leri taramayacağımızla ilgili bilgileri toplayabiliriz .

    Yukarıdaki noktaya gelince, dinamik olarak oluşturulan site haritalarının olumsuz taraflarında, bunlar genellikle robots.txt dosyasında kasıtlı olarak arama motoru görünümünden dışlanan birçok URL içerebilir . Yapmak istediğimiz son şey, bir arama motoruna hem taramasını hem de aynı sayfayı aynı anda taramamasını söylemek.

    Site haritası izleme herhangi bir SEO girişimi için şarttır. En temel noktada, size XML site haritanızda kaç tane URL sağladığınızı, Google’da şu anda kaç tanesinin indekslendiğini ve site haritası dosyasının en son ne zaman işlendiğini size söyleyecektir.

    Yıkama, Durulama, Tekrarlama

    Yukarıdaki işlemleri gözden geçirmiş olabilirsiniz ve site URL’lerinin arama devlerine şeffaflığı ve dağıtımı konusunda kendinden emin olabilirsiniz. Ancak, standart XML site haritası bilgilerinin yanı sıra, Google ve Bing’e sağlayabileceğiniz bu motorlar, sitenizin imajı, videosu, haberleri ve mobil içeriği hakkındaki bilgileri de kabul edecektir.

    Uygun şekilde, bu tür site haritaları oluşturulabilir, siteye yerleştirilebilir ve standart XML site haritasıyla aynı şekilde gönderilebilir. Ek olarak, daha önce bahsettiğim tercih edilen aracı kullanarak, bu site haritalarını oluşturma özelliğine de sahip olacaksınız.

    XML Site Haritalarını Destekleyen Anatomi

    Resim XML Site Haritaları

    site görüntüleri ve bu görüntülerin sayfa yerle ilgili veriler sağlayın:

    <url>
    <loc> http://www.example.com/mypage </ loc>
    <lastmod> 2013/10/10 </ lastmod>
    <changefreq> aylık </ changefreq>
    <öncelik> 1 </ öncelik>
    < image: image>
    <image: loc>
    http://www.example.com/images/myfirstimage.gif
    </ image: loc>
    </ image: image>
    <görüntü: görüntü>
    <görüntü: loc>
    http: // www.example.com/images/mysecondimage.gif
    </ resim: loc>
    </ image: image>
    </ url>

    Video XML Site Haritaları

    videolarınızın sayfa yerle ilgili arama motorları talimat ve video vb başlıklarının hakkında bilgi, açıklamalar, erişim seviyeleri, yanı sıra gömer .:

    <url>
    <loc>
    http://www.example.com/mypage </loc>
    <lastmod> 2013-05-06 </lastmod>
    <changefreq> aylık </changefreq>
    <priority> 0.5 </priority>
    < video: video>
    <video: content_loc>
    https://youtube.com/watch?v=W10j21236%3Den_US
    </ video: content_loc>
    <video: player_loc
    allow_embed = “evet”> http://www.site.com/ videoplayer.swf? video = 123 </ video: player_loc>
    <video: thumbnail_loc>
    http://img.youtube.com/vi/W1021236=1/default.jpg
    </ video: thumbnail_loc>
    <video: title> Videom Adı </ video: title>
    <video: Description>
    Videom Açıklaması
    </ video:açıklaması>
    <video: derecelendirme> 2 </ video: derecelendirme>
    <video: görüntüleme_sayısı> 498 </ video: görüntüleme_sayrı>
    <video: publication_date> 2013-05-06 </
    video: yayın_tarihi> <video: family_friendly> evet </ video: family_friendly>
    <video: süre> 10 </ video: süre>
    <video: expiration_date> 2016-05-06 </ video: expiration_date>
    <video: needs_subscription> hayır </ video: needs_subscription >
    </ video: video>
    </url>

    Mobil XML Site Haritaları

    Sitenizdeki bir dizinde mobil sayfalarınız var mı? Arama motorlarının mobil kullanıcılara hitap eden URL’leriniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayın:

    <url>
    <loc> http://www.example.com/mobile/oneofmymobilepages </loc>
    <lastmod> 2013-10-10 </lastmod>
    <changefreq> aylık </changefreq>
    <priority> 0.8 </ öncelik >
    <mobil: mobil />
    </url>

    Haberler XML Site Haritaları

    Haber siteleri, haber parçaları, sitedeki konumlarının yanı sıra haber türü, dil ve erişim bilgileri hakkında bilgi sağlayabilir:

    <url>
    <loc> http://www.example.com/news/mynewsarticle </loc>
    <news: news>
    <news: yayın>
    <news: name> Haber Sitem </ news: name>
    <news: dil> tr </ news: dil>
    </ news: yayın>
    <news: erişim> Abonelik </ news: erişim>
    <news: türler> PressRelease, Blo </ news: türler>
    <news: publication_date> 2013-10- 10 </ news: publication_date>
    <news: title> Haberin Başlığı </ news: anahtar kelimeler>
    </ news: news>
    </url>

    Sonuç

    Özellikle günümüzde harika içeriğin geliştirilmesine harcanan çaba kadar, tam endekslemeyi sağlamak için gücünüzde her şeyi yaptığınızdan emin olmak için ek zaman ayırmak, değeri çabadan geri almak için çok önemlidir.

  • En Sık Yapılan SEO Hataları

    En Sık Yapılan SEO Hataları

     

    En Sık Yapılan SEO Hataları

    Sürekli bahsettiğimiz SEO Teknikleri için bir de madalyonun diğer tarafı olarak adlandırabileceğimiz bu teknikleri uygularken ya da hiç teknik uygulamazken yapılan hatalara yer vermek istiyoruz. Aslında yapılan hataların sayısı oldukça fazla, ancak biz size en temel hataları göstermeye çalışacağız. Sizlerin de dikkatinden kaçan SEO Hataları varsa, tam anlamıyla otokontrol olacaktır.

     

    • İçeriklerde Anahtar Kelime Eksikliği

    Sitenize girmiş olduğunuz içerik ya da yazılarınıza uygun anahtar kelimeleri seçerek eklemelisiniz. Anahtar kelime eklenmeyen içerikleri zaten baştan geçiyoruz. Eklemeyi unutmamalısınız. Bununla beraber anahtar kelimenin sayısı ve içerikle uyumu da önemlidir. Yapılan SEO Hataları içinde aşırı anahtar kelime kullanımını ve siteye ziyaretçi çekmek madına içerikle alakalı olmayan anahtar kelimelerin de eklenmesini söyleyebiliriz. Bu durum spam konusuna kadar gidebilir. Dolayısıyla içeriğinizin konusuna bağlı olarak belirleyeceğiniz en temel ve önemli anahtar kelimeleri seçerek içeriğinize ekleyebilirsiniz.

     

    • JavaScript Menü

    Özellikle kullanılan JavaScript menüler, arama motorları tarafından okunmadığı için indexlenemez. İndexlenmediği için de siteniz arama motoru arama sonuçlarında gözükmeyecektir. Bu da ciddi bir durum olarak karşınızda duracaktır.Dolayısıyla, bilginiz dahi yoksa,  JavaScript menü kullanırken, menüdeki sayfa linklerini sitemap dosyasında belirtmeniz gerekecektir. Böylece arama motoru botları sitemap dosyası aracılığıyla sayfalarınızı indexleyecektir.

     

    • Backlink Spamı

    SEO çalışmalarının en önemli ayağını oluşturan ama en zorlayanlarından olan Backlink konusunu incelemeden olmaz. SEO Hataları diyorsak, orada backlink kesin vardır. Özellikle siteniz yeniyse ve öğrendiğinizi hemen uygulayarak başarılı bir SEO çalışması yapmak adına fazla backlink yapıyorsanız, durun. Böyle devam ederseniz Sandbox’a girerek, arama sonuçlarında hiçbir şekilde çıkamayabilirsiniz. Ne kadar önemli olduğunu anladığınızı düşünüyoruz. Siteniz yeni ve arama sonuçlarında da üst sıralarda çıkmayı hedefliyorsanız, mutlaka belli bir stratejiniz olmalı. Ve bu stratejiye bağlı kalarak, öncelikle aynı alanda hizmet verilen siteleri bulup backlink çalışmalarına girmelisiniz. Ve bunun sayısını az tutmalısınız. Özgün, doğal içeriklerinizin indexlenmesiyle bir süre beklemeye geçmeli, daha sonra tekrar backlink çalışmalarına dönmelisiniz.

     

    • Yanlış Anahtar Kelimelerin Seçimi

    SEO Hataları arasında en sık karşılaştığımız hatalardan birisi de anahtar kelimelerin yanlış seçilmesi. Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Sitenizle, sayfa ve içeriklerinizle bağlantılı olan en çok tercih edilen anahtar kelimeler seçilmelidir.  Anahtar kelime seçerken, anahtar kelimenin site ile alakası olması ve sitede o kelimeye yoğunluk gösterilmesi gerekir. Anahtar kelime seçimi doğru yapıldığında, ona bağlı etiketlendirmeler ve backlink çalışmaları sizi arama motoru aramalarında üst sıralara doğal olarak yükseltecektir.

    SEO Hataları Konusunda Dikkatli Davranın

     

    seo hataları, seo, sitemap, backlink,
    Seo hataları konusunda dikkatli davranmalı, her yapılan işlem neyi gerektiriyorsa o yapılmalıdır.

     

     

    • Başlıklarda Resim Kullanımı

    Sitenizin SEO optimizasyonu içinde temanızla beraber tasarımı önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle yazıların veya sayfaların başlık bölümüne resim eklerseniz,  arama motoru botları bu resimleri göremez. Ancak resimlere title=”Başlık” kodu eklerseniz veya resimleri <h1>Başlık</h1> tagları ile değiştirirseniz daha uygun olacaktır.

     

    • Site Güncellemesinin Yetersiz alması

    Ve güzel konulardan birisini, sitenizin güncel olmaması oluşturuyor. Siteniz açıldı ama gereken özeni göstermiyor, yeni ve özgün içerikler yüklemiyorsanız hatta bununla da kalmayıp zaman zaman sitenizde oluşabilecek hataları takip edip güncellemiyorsanız, sitenizden başarı beklemeyin. Sitenizi o haliyle bırakıp arama sonuçlarında üst sıralarda olmayı bekliyorsanız, hiç beklemeyin. Sitenizin türü ve faaliyet alanına bağlı olarak, sık ya da belli aralıklarla düzenli içerik girmeniz gerekmektedir. Arama motoru botları sitenizi ziyaret ettiğinde belli aralıklarla güncellendiğini fark ederek, arama sonuçlarında üst sıralara yükselteceklerdir.

     

    • Çok Fazla Meta Etiketi Kullanımı

    Burada da karşımıza Sandbox çıkıyor. SEO Hataları başlığını eklediğimizde her unsurun yeteri kadar yapılmaması kadar aşırı kullanılması ya da uygulanması da siteniz açısından olumsuz bir izlenim olmaktadır. Hele ki ucunda sitenizin spam olarak algılanması varsa. Bunlardan içeriklerde kullanılan meta etiketlerinin yine yeniden üst sıralara yükselme hevesinden dolayı fazla kullanılması sitenize zarar verecektir.

     

    • Site Başlığının Yanlış Seçimi

     

    SEO Hataları arasında hem sıkça yapılan hem de gereken önemin verilmediği bir diğer konu ise, site başlığının yanlış seçimi. Çoğunlukla sitelerin <title></title> etiketinin boş bırakıldığına şahit olmaktayız. SEO için oldukça eksi bir puandır. Dikkat edilmesi gerekir. Sitenizin <title></title> taglerinin doldurularak, arama motoru sonuçlarında çıkması sağlanmalıdır.

  • Hızlı İndexlenme İçin Tercih Edilen Siteler

    Hızlı İndexlenme İçin Tercih Edilen Siteler

    Hızlı İndexlenme İçin Tercih Edilen Siteler

    İndexlenme dediğimizde, basit ve genel anlamıyla, web sitenizin Google dâhil tüm arama motorlarının arama sonuçlarında çıkarılmasını anlayabilirsiniz. Sitenizin daha hızlı bir şekilde indexlenmesi için bazı önemli site ve yöntemleri bilmeniz oldukça faydalı olacaktır. Bu site ve yöntemler aracılığıyla sitenizin normale oranla daha hızlı indexlenmesi sağlanarak, hedef kitlenize ulaşmanızı ve etkileşime geçmenizi kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda SEO konusunda da olumlu yönde bir katkısı olacaktır.

    Sitemap, İmleme Siteleri, Ping Siteleri, Sosyal Medya, Özgün İçerik,
    Web sitesi sahibi olan kişileri bırakın, tüm internet kullanıcıları özgün ve güncel içeriğin önemini öyle anladılar ki, en ufacık benzerlik ya da kopyayı, size özgü anlatımı olmayan hiçbir içeriği kabul etmiyorlar.
    • Özgün İçerik

    Web sitesi sahibi olan kişileri bırakın, tüm internet kullanıcıları özgün ve güncel içeriğin önemini öyle anladılar ki, en ufacık benzerlik ya da kopyayı, size özgü anlatımı olmayan hiçbir içeriği kabul etmiyorlar. Bunu fark edip takibini çok iyi yapan arama motorları gereken değeri veriyorlar. Ve sıralamanın gerilerine düşürerek bunu kanıtlıyorlar. Dolayısıyla içeriklerinizin kalitesine her zaman önem verin.

     

    • Sosyal Medya

    Günümüz teknoloji ve internet dünyasında sosyal medyanın hızını ve etkisini kimse kontrol edememekte. Dolayısıyla kontrol etmenin içeriğini değiştirip sitenizin avantajına kullanabilirsiniz. Gerek kendi sosyal medya kanallarınızı kullanarak gerek müşteri ve diğer kişi/ kurumlara ait popüler sosyal medya hesapları aracılığıyla etkileşimi arttırabilirsiniz. Böylece hitap ettiğiniz kitlenin çemberini genişletebilirsiniz.

     

    • Ping Siteleri

    Sitenize yeni eklediğiniz içeriklerinizin indexlenme süreci çin hemen yapabileceğiniz başka bir adım da ping sitelerini kullanmaktır. Paylaşılan yeni içerikleri arama motorlarına ileten siteler olarak adlandırabiliriz. Burada yapmanız gereken şey, her yeni içeriğinizi ping sitelerini kullanarak arama motorlarına göndermeniz, emin olun faydalı olacaktır.

     

    • İmleme Siteleri

    Bahsettiğimiz imleme siteleri çok fazla ve aynı orandaki hızda içerik barındırdığı için, bu siteleri Google sürekli takipte tutmaktadır. Yani botlar sürekli imleme sitelerindedir. Bu önemli nokta da sizin içeriklerinizin hızlı indexlenmesi için bulunmaz bir fırsat olarak karşınıza çıkmaktadır.

     

    • Sitemap

     

    Web sitenize site haritası olarak adlandırılan sitemap bölümünü eklemeniz, arama motorlarının sitenizin indexlenme hızını oldukça arttıracaktır. Arama motorlarına hakkınızdaki bilgilerin iletilmesi hem indexlenme hızınız hem de site değeriniz açısından puan kazandıracaktır. SEO kriterlerinden birisini de gerçekleştirmiş olacaksınız.

     

    • Linklerinizi Google Arama Sonuçlarına Ekleyin

    Birçok web sitesi sahibinin yaptığı ama bir kadar site sahibinin pas geçtiği son bir önerimiz var ki sitenizin indexlenmesine yardımcı olacak bir araç olarak gösterebiliriz. Yeni bir içerik girdiğinizde, Google’da içeriğinizi aratın. Çıkan sayfaların en alt kısmında yer alan “Memnun kalmadınız mı? Daha iyisini yapmamıza yardımcı olun.” Yazısını tıklayarak içeriğinizin linkini ekleyebilirsiniz.